Soldes d’été : 15% de remise sur vos plantes préférées ! JE FONCE

Verzorgingsgids voor uw ananasbromelia: tips voor een gezonde plant

Guide d'Entretien pour votre Bromelia ananas : Conseils pour une Plante en Pleine Santé - La Green Touch

Laetitia Tavares |

Ananasbromelia, ook wel sierananas genoemd, is een boeiende tropische plant die een exotisch tintje aan elk interieur kan geven. Niet alleen is hij esthetisch aantrekkelijk met zijn nepfruit en heldergroene bladeren, maar hij is ook relatief gemakkelijk te onderhouden. Volg deze gids om de gezondheid en schoonheid van uw ananasbromelia te garanderen.

Licht: Ananasbromelia gedijt goed in heldere, indirecte lichtomstandigheden. Plaats hem in de buurt van een raam op het oosten of westen, zodat hij zacht ochtend- of middaglicht ontvangt. Vermijd directe blootstelling aan de middagzon, omdat deze de bladeren kan verbranden.

Water geven:Water geven is cruciaal voor de gezondheid van de Ananasbromelia. Geef de grond water als de bovenste centimeters droog aanvoelen, maar laat de plant niet in stilstaand water staan. Een goede afwatering is essentieel. Vul bovendien de centrale rozet van de plant met water en ververs het water regelmatig om stagnatie en de ontwikkeling van bacteriën te voorkomen.

Vochtigheid: Als tropische plant waardeert Ananasbromelia een hoge luchtvochtigheid. Als de lucht in uw huis droog is, vooral in de winter, gebruik dan een luchtbevochtiger of plaats de pot op een bak met vochtige kiezelstenen om de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen.

Temperatuur: Ananasbromelia gedijt goed bij temperaturen tussen de 18°C ​​en 24°C. Vermijd koude tocht, plotselinge temperatuurschommelingen en blootstelling aan temperaturen onder de 15°C, aangezien deze de plant kunnen belasten.

Bemesting: Hoewel Ananasbromelia niet veel kunstmest nodig heeft, kunt u een gezonde groei stimuleren door tijdens het groeiseizoen eenmaal per maand een verdunde vloeibare tropische plantenmest toe te passen. Vermijd bemesting in de winter.

Verpotten: Verpot je Ananasbromelia elke twee jaar of wanneer je merkt dat de pot te klein wordt voor de plant. Gebruik een lichte, goed doorlatende potgrond, ideaal samengesteld voor tropische planten.

Bloei: Ananasbromelia bloeit één keer in zijn leven en produceert een karakteristieke valse vrucht die enkele maanden kan aanhouden. Na de bloei zal de ouderplant langzaam in verval raken, maar er zullen nieuwe scheuten (zogenaamde uitlopers) aan de basis verschijnen. Deze uitlopers kunnen worden gescheiden en opnieuw worden geplant om de plant te bestendigen.

Met zijn elegante bladeren en decoratieve vruchten is Ananasbromelia een mooie en interessante toevoeging aan elke kamerplantencollectie. Door deze eenvoudige verzorgingstips te volgen, kun je jarenlang genieten van de exotische schoonheid van deze tropische plant. Aarzel niet om deze tips met uw klanten te delen, zodat ze succesvol kunnen zorgen voor hun Ananasbromelia.

Je hebt een probleem met je ananasbromelia ? Alle oplossingen vind je hier

Je wilt een ananasbromelia kopen ? Nee probleem hier onze ster van originele planten hier