Soldes d’été : 15% de remise sur vos plantes préférées ! JE FONCE

De 5 goede redenen om lavendel in huis te hebben

Les 5 bonnes raisons d'avoir de la lavande chez soi - La Green Touch

Laetitia Tavares |

Lavendel, met zijn betoverende paarse tinten en rustgevende aroma, is veel meer dan alleen een sierplant. Het biedt een groot aantal voordelen die uw leefruimte, uw welzijn en zelfs uw gezondheid kunnen verbeteren. Dit is waarom elk huis zou moeten overwegen deze prachtige plant te verwelkomen.

1. Verzachtende eigenschappen

Lavendel staat bekend om zijn ontspannende en verzachtende eigenschappen. De geur wordt veel gebruikt in de aromatherapie om stress en angst te verminderen en een goede nachtrust te bevorderen. Het plaatsen van een pot lavendel in je slaapkamer of zakjes gedroogde lavendel onder je kussen kan je nachtelijke routine veranderen en je helpen gemakkelijker in slaap te vallen.

2. Verbeterde luchtkwaliteit

Lavendel kan helpen de lucht in uw huis te zuiveren. Door gifstoffen te absorberen en zuurstof af te voeren, draagt ​​het bij aan een gezonder binnenklimaat. Bovendien kan de natuurlijke geur slechte geuren neutraliseren, waardoor uw ruimte fris en aangenaam geurend blijft.

3. Antiseptische en genezende eigenschappen

Essentiële olie van lavendel heeft antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen worden gebruikt om kleine snijwonden, brandwonden, insectenbeten en andere huidaandoeningen te behandelen. Als je lavendel bij de hand hebt, kun je je eigen natuurlijke remedies creëren voor die kleine huishoudelijke ongelukjes.

4. Trekt bestuivers aan en stoot ongedierte af

Het planten van lavendel in uw tuin of op uw balkon trekt bijen, vlinders en andere nuttige bestuivers aan, wat bijdraagt ​​aan de gezondheid van uw buitenruimte. Tegelijkertijd heeft de geur het vermogen om muggen, vliegen en andere ongewenste insecten af ​​te weren, zodat u ongestoord van uw buitenruimte kunt genieten.

5. Gemak in onderhoud en veelzijdigheid

Lavendel is een extreem veerkrachtige plant die met minimale verzorging onder verschillende omstandigheden kan gedijen, waardoor hij perfect is voor tuiniers van alle niveaus. De plant kan in potten of in de grond worden gekweekt, en zijn elegante uiterlijk en betoverende geur kunnen worden verwerkt in interieurontwerp, producten voor persoonlijke verzorging, koken en meer.

Lavendel is een verrijkende toevoeging aan elk huis en biedt niet alleen schoonheid en geur, maar ook een verscheidenheid aan gezondheids- en welzijnsvoordelen. Of het nu vanwege zijn ontspannende, zuiverende, geneeskrachtige eigenschappen is, of gewoon vanwege het plezier van tuinieren, lavendel past in elk huis.

Ontdek onze collectie bloeiende planten en lavendel hier