Soldes d’été : 15% de remise sur vos plantes préférées ! JE FONCE

De sterren van de lente: topplanten voor buiten voor een heldere tuin

Les Stars du Printemps : Top Plantes d'Extérieur pour un Jardin Éclatant - La Green Touch

Laetitia Tavares |

De lente is het seizoen van vernieuwing, waarin de natuur haar rechten opeist en ons een oogverblindend schouwspel van kleuren en geuren biedt. Dit is het perfecte moment om uw tuin weer tot leven te brengen met een selectie buitenplanten die speciaal zijn uitgekozen vanwege hun schoonheid en spectaculaire bloei in de lente. Ontdek onze selectie essentiële benodigdheden voor een levendige en kleurrijke tuin.

1. De tulp: een regenboog in de tuin De tulp, een emblematisch symbool van de lente, is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en vormen. Ze is gemakkelijk te kweken en brengt meteen een vleugje vrolijkheid in elke buitenruimte.

2. Forsythia: een geel vuurwerk Forsythia kondigt met zijn vroege bloei de komst van de lente aan. De felgele bloemen bedekken de takken volledig en zorgen voor een lichtgevend schouwspel, zelfs voordat de bladeren verschijnen.

3. De sleutelbloem: kleuren en frisheid De sleutelbloem is een van de eerste bloemen die de tuin in de lente opfleurt. De gevarieerde kleuren en het kweekgemak maken hem tot een favoriet voor borders, rotstuinen of als ondergroei.

4. De Magnolia: elegantie en majestuositeit Magnolia's zijn met hun grote, vlezige bloemen echte juweeltjes van de lentetuin. Hun bloei, hoewel kort, is spectaculair en verandert de tuin in een levend schilderij.

5. De Camellia: Verfijning en Duurzaamheid De camelia wordt gewaardeerd om zijn winter- of voorjaarsbloei, afhankelijk van de variëteit, en biedt een scala aan kleuren, variërend van puur wit tot dieprood. De delicate bloemen contrasteren met het donkere, glanzende blad.

6. De rododendron: een kleurrijke show De rododendron schittert met zijn heldere en volumineuze bloemen. Hij geeft de voorkeur aan zure grond en vormt, eenmaal gevestigd, een prachtig middelpunt in schaduwrijke tuinen.

7. Narcissenbollen: de zoete geur van de lente Narcissen zijn met hun trompetbloemen en delicate geur perfect voor het creëren van kleurrijke tapijten. Ze naturaliseren gemakkelijk en keren elk jaar in grotere aantallen terug.

Door deze lentesterren in uw tuin te integreren, zorgt u vanaf de eerste dagen van het seizoen voor een buitenleven vol leven en kleur. Elke geselecteerde plant voegt zijn eigen, unieke toets toe en verandert uw tuin in een oase van rust en schoonheid. Laat je inspireren door de natuur en creëer een buitenruimte waar elk bezoek betoverend is.

Ontdek onze collectie buitenplanten hier