Soldes d’été : 15% de remise sur vos plantes préférées ! JE FONCE

Garden Essentials: buitenplanten voor maart, april en mei

Les Incontournables du Jardin : Plantes d'Extérieur pour Mars, Avril et Mai - La Green Touch

Laetitia Tavares |

Met de terugkeer van zonnige dagen ontwaakt de tuin langzaam uit zijn winterslaap. Dit is het perfecte moment om uw groene ruimte voor te bereiden op het komende groeiseizoen. Elke maand, van maart tot en met mei, biedt een unieke gelegenheid om verschillende plantensoorten te planten, verzorgen en kweken. Laten we samen de favoriete planten ontdekken om uw tuin de hele lente te verfraaien.

Maart: De tuin ontwaakt

  • Lentebollen: Het is tijd om de krokussen, narcissen en tulpen, die de vorige herfst zijn geplant, te zien bloeien. Hun explosie van kleuren kondigt de naderende komst van de lente aan.
  • Vaste planten: Sommige vaste planten, zoals primula's en nieskruid (kerstrozen), beginnen in maart te bloeien, wat een vleugje kleur geeft onder kale struiken.
  • Bloeiende heesters: Maart is ook de maand waarin forsythia's en camelia's hun spectaculaire bloemen laten zien, met levendige gele en roze taferelen.

Tip voor maart: Dit is de laatste keer dat u heesters en rozenstruiken snoeit voordat het groeiseizoen echt begint.

April: bloei

  • Eenjarige planten: april is de ideale tijd om te beginnen met het zaaien van eenjarige planten zoals kosmos, zinnia's en zonnebloemen in de grond, die de hele zomer zullen bloeien.
  • Vaste planten: Plant vaste planten zoals lupinen, delphiniums en pioenrozen voor indrukwekkende bloei later in het seizoen.
  • Fruitbomen: Kersenbomen, appelbomen en andere fruitbomen staan ​​in bloei en beloven een smakelijke oogst voor de komende maanden.

Tip van Avril: Begin met het bemesten van je planten om hun groei te ondersteunen tijdens deze periode van intense activiteit.

Mei: Volle bloei

  • Groenten: Het is tijd om zomergroenten zoals tomaten, courgettes en paprika's te planten, na de laatste nachtvorst.
  • Aromatische planten: Verrijk uw tuin of balkon met aromatische kruiden zoals basilicum, munt of tijm, perfect voor uw zomerkeuken.
  • De rozenstruiken: De rozenstruiken beginnen aan hun eerste grote bloei, vullen de lucht met hun delicate geuren en versieren de tuin met hun heldere kleuren.

Meitip: Zorg ervoor dat je je planten regelmatig water geeft, vooral als de lente droog is, om een ​​gezonde en robuuste ontwikkeling te bevorderen.

Ontdek onze mooiste buitenplanten hier

Door het ritme van de natuur te volgen door planten te selecteren die aangepast zijn aan elke lentemaand, kunt u genieten van een levendige en kleurrijke tuin. Maart, april en mei zijn belangrijke maanden voor het leggen van de basis voor een bloeiende tuin, die het hele jaar door zal blijven groeien en uw buitenruimte zal verfraaien. Aarzel dus niet om je handen in de grond te steken en verwelkom de lente met een tuin vol leven!