Soldes d’été : 15% de remise sur vos plantes préférées ! JE FONCE

Praktische gids: uw fruitstruik op het juiste moment kiezen en planten

Guide Pratique : Choisir et Planter votre Arbuste Fruitier au Bon Moment - La Green Touch

Laetitia Tavares |

Fruitstruiken zijn een geweldige aanvulling op elke tuin en bieden niet alleen heerlijk fruit, maar ook schoonheid en schaduw. Het kiezen van de juiste fruitstruik en weten wanneer je deze moet planten, kan echter ingewikkeld lijken. Volg deze praktische gids om de beste keuzes te maken en jaar na jaar te genieten van overvloedige oogsten.

1. De juiste fruitstruik kiezen

Beschikbare ruimte evalueren:

  • De eerste stap is het beoordelen van de beschikbare ruimte. Sommige struiken, zoals appelbomen, hebben meer ruimte nodig dan compactere struiken, zoals kruisbessen.

Je klimaat begrijpen:

  • Fruitheesters hebben specifieke klimaatbehoeften. Zorg ervoor dat u een variëteit kiest die gedijt in uw klimaatzone om een ​​goede groei en vruchtvorming te garanderen.

Bestuiving:

  • Bepaalde struiken vereisen de aanwezigheid van een bestuivende variëteit om fruit te produceren. Ontdek de bestuivingsbehoeften van de soort die u overweegt.

Ziekteresistentie:

  • Kies voor ziekteresistente rassen om de behandelingsbehoefte te verminderen en een gezonde groei te garanderen.

2. Welk seizoen moet je planten ?

Lente:

  • De lente wordt vaak beschouwd als de beste tijd om de meeste fruitheesters te planten, vooral in koudere streken. Dit geeft ze de hele zomer de tijd om zich te vestigen vóór de winter.

Herfst:

  • In streken met een milder klimaat is de herfst ideaal om te planten. Heesters kunnen profiteren van de luchtvochtigheid in de winter om zich te vestigen en de volgende lente snel te gaan groeien.

3. Planttips

Bodemvoorbereiding:

  • Bereid de grond voor door deze te verrijken met compost of goed verteerde mest. Zorg ervoor dat de plantplaats goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

Beplanting:

  • Graaf een gat dat breed genoeg is om de wortels van de struik te huisvesten, zonder ze samen te drukken. Zet de struik op dezelfde diepte als in de pot of kwekerij.

Water geven:

  • Geef grondig water na het planten en zorg voor een goede luchtvochtigheid totdat de struik zich heeft gevestigd.

4. Onderhoud na het planten

Grootte:

  • Snoeien is essentieel om een ​​goede vruchtzetting te bevorderen. Lees meer over de specifieke snoeibehoeften van uw fruitstruik.

Bescherming:

  • Bescherm jonge struiken tegen slecht weer en ongedierte totdat ze volledig zijn gevestigd.

Het kiezen en planten van een fruitstruik op het juiste moment is cruciaal voor een gezonde groei en overvloedige oogsten. Door rekening te houden met de ruimte, het klimaat, de bestuivingsbehoeften en het volgen van plant- en verzorgingstips, bent u goed op weg om te genieten van heerlijk fruit uit uw eigen tuin. Vergeet niet dat geduld de sleutel is; geef je struiken de tijd om zich te vestigen en ze zullen je rijkelijk belonen.

Ontdek onze fruitstruiken hier