Soldes d’été : 15% de remise sur vos plantes préférées ! JE FONCE

De 10 meest spectaculaire Clematis-variëteiten voor uw tuin

Les 10 Variétés de Clématite les Plus Spectaculaires pour votre Jardin - La Green Touch

Laetitia Tavares |

Clematis, met zijn oogverblindende bloemen en krachtige groei, is een populaire keuze onder tuinders die verticale kleur aan hun buitenruimte willen toevoegen. Elke soort heeft zijn eigen charme en bloeitijd en biedt een palet aan kleuren en vormen. Hier vindt u onze selectie van de 10 mooiste clematissoorten om uw tuin om te toveren tot een boeiend schouwspel.

1. Clematis 'Nelly Moser' Met zijn grote roze bloemen met paarse strepen en zijn hart van contrasterende meeldraden is 'Nelly Moser' een lente- en zomerbloeiende variëteit, ideaal voor halfschaduw.

2. Clematis 'Jackmanii' Deze klassieke variëteit biedt de hele zomer een overvloed aan dieppaarse bloemen. 'Jackmanii' is perfect voor beginnende tuiniers vanwege zijn winterhardheid en kweekgemak.

3. Clematis 'The President' De intens blauwe, fluweelachtige bloemen van 'The President' verschijnen van het late voorjaar tot de zomer. Deze variëteit staat bekend om zijn herhaalde bloei in de herfst als deze na de eerste bloei wordt gesnoeid.

4. Clematis 'Montana Rubens' Deze snelgroeiende clematis staat bekend om zijn spectaculaire bloei van kleine, geurige roze bloemen in het voorjaar. 'Montana Rubens' is ideaal voor het snel afdekken van pergola's of hekjes.

5. Clematis 'Princess Diana' 'Princess Diana', uniek vanwege zijn tulproze klokvormige bloemen, is een productieve variëteit die de hele zomer bloeit en een vleugje elegantie toevoegt aan elke tuin.

6. Clematis 'Henryi' 'Henryi' staat bekend om zijn indrukwekkende, zuiver witte bloemen en is een winterharde variëteit die bloeit in de vroege zomer. De grote bloemen vormen een uitstekend contrast met het donkergroene blad.

7. Clematis 'Niobe' 'Niobe' biedt fluweelzachte, dieprode bloemen met een gouden hart, waardoor een dramatisch schouwspel ontstaat van de late lente tot de zomer. Dit is een uitstekende variëteit voor potten of kleine ruimtes.

8. Clematis 'Arabella' Als een van de zeldzame niet-klimmende clematis presenteert 'Arabella' de hele zomer blauwpaarse bloemen. Hij is perfect als bodembedekker of in hanging baskets.

9. Clematis 'Warszawska Nike' Met zijn weelderige donkerpaarse, bijna zwarte bloemen is 'Warszawska Nike' een late variëteit die bloeit in de zomer en doorgaat tot de herfst.

10. Clematis 'Pilu' (ook bekend als 'Little Duckling') Klein maar krachtig, 'Pilu' valt op door zijn schattige tweekleurige lichtroze en crèmekleurige bloemen. Dit is een geweldige optie voor tuinders met beperkte ruimte.

Clematis zijn prachtige en diverse toevoegingen aan elke tuin, die gewone structuren kunnen transformeren in levende meesterwerken. Of je nu op zoek bent naar felle kleuren, geurige bloemen of langdurige bloei: er is voor iedere wens een clematissoort die bij je past. Ontdek deze soorten om de soorten te vinden die je hart zullen veroveren en je buitenruimte zullen verrijken.

Ontdek onze clematiscollectie hier