Soldes d’été : 15% de remise sur vos plantes préférées ! JE FONCE

De top 10 fruitheesters om uw tuin te verrijken

Le Top 10 des Arbustes Fruitiers pour Enrichir votre Jardin - La Green Touch

Laetitia Tavares |

Het toevoegen van fruitstruiken aan uw tuin is een geweldige manier om van vers fruit te genieten en tegelijkertijd uw buitenruimte te verfraaien. Van de lentebloei tot de zomer- of herfstoogst, deze struiken bieden het hele jaar door voordelen. Hier is onze selectie van de 10 beste fruitheesters die beloven uw tuin om te toveren in een waar fruitparadijs.

1. De frambozenboom (Rubus idaeus) De frambozenboom is gemakkelijk te kweken en produceert heerlijke rode of gele bessen. Kies doordragende variëteiten voor een oogst van de vroege zomer tot de herfst.

2. Zwarte bes (Ribes nigrum) Deze rustieke struik biedt trossen zwarte bessen, rijk aan vitamines. Zwarte bessen zijn perfect voor jam, sappen of desserts.

3. De kruisbes (Ribes) Met zijn variëteiten met rode, witte of roze vruchten wordt de kruisbes gewaardeerd om zijn teeltgemak en productiviteit. Rode bessen zijn uitstekend in gelei of in gebak.

4. De dwergappelboom (Malus domestica) Ideaal voor kleine tuinen, de dwergappelboom produceert echte appels op een compacte struik. Er zijn veel variëteiten, aangepast aan verschillende klimaten.

5. De dwergkersenboom (Prunus cerasus) Net als de dwergappelboom kun je met de dwergkersenboom zelfs in een kleine ruimte kersen oogsten. Kies een zelfvruchtbare variëteit voor een betere vruchtzetting.

6. De bosbes (Vaccinium) De bosbes, geliefd om zijn smakelijke bessen en prachtige herfstkleuren, heeft zure, goed doorlatende grond nodig. Voor vrijwel elk gebied zijn er rassen die geschikt zijn.

7. De vijgenboom (Ficus carica) De vijgenboom kan in warme streken in de grond worden gekweekt, of in potten in koudere streken. De zoete vruchten zijn zowel vers als gedroogd een traktatie.

8. Goji (Lycium barbarum) Deze trendy struik wordt gewaardeerd om zijn voedzame bessen, ook wel superfruit genoemd. Goji is veerkrachtig en verdraagt ​​droogte goed zodra deze zich heeft gevestigd.

9. De amandelboom (Prunus dulcis) De amandelboom biedt een prachtige vroege bloei en produceert amandelen, een zeer populaire gedroogde vrucht. Het vereist een tamelijk warm en droog klimaat.

10. De Kiwi (Actinidia deliciosa) Met zijn krachtige wijnstokken is de kiwi meer een klimmer dan een struik. Het vereist een stevige ondersteuning en een mannelijke variëteit om de vrouwelijke planten te bestuiven en fruit te produceren.

Of u nu een grote tuin of een kleine ruimte heeft, er is een fruitstruik die bij uw wensen past. Door uit deze tien opties te kiezen, kunt u genieten van vers fruit, de esthetiek van uw tuin verbeteren en zelfs wilde dieren aantrekken. Plant, verzorg en pluk binnenkort de vruchten van je werk!

Ontdek onze collectie fruitstruiken hier