Illuminez votre hiver avec nos plantes d'intérieur en soldes

Genieten kortingen tot 15% dankzij ons nieuwe, meer verantwoorde model

De belangrijkste plantenziekten

Les principales maladies des plantes - La Green Touch

Laetitia Tavares |

Isoleer en identificeer de ziekte van uw plant

Wij stellen u gerust: de ziekte van een plant is niet noodzakelijkerwijs ongeneeslijk. Als u merkt dat uw plant ziek is, is het allereerst belangrijk om hem uit de buurt van uw andere planten te houden om elk risico op besmetting te voorkomen. Vergeet vervolgens niet te controleren of u het onderhoud van uw planten nauwgezet respecteert. Als dit niet het geval is, is uw plant mogelijk niet ziek, maar moet het onderhoud waarschijnlijk worden aangepast. Wij raden u daarom aan om het verzorgingsblad van uw plant te raadplegen. U kunt ook onze onderstaande infographic bekijken om het probleem te identificeren.

Plantenziekten, gemakkelijk te identificeren

Hieronder hebben wij de meest voorkomende ziekten die wij bij planten aantreffen op een rij gezet. Evenals onze oplossingen om hun gezondheid te herstellen.

Echte meeldauw: een ziekte die veel planten treft:

Merkt u een wit poeder op de bladeren, bloemen of stengels van uw plant?  Dit is echte meeldauw. Deze ziekte wordt veroorzaakt door onvoldoende water geven en gebrek aan lucht. Meestal arriveert hij in mei bij droog weer. Verwijder in dit geval de delen die door deze witte aanslag worden aangetast en pas de watergift en de ventilatie van uw kamer aan.

Valse meeldauw: de nachtmerrie van een tuinman:

Zie je bruine vlekken op de bladeren van je planten met schimmel, zoals witte pluisjes, erop? Uw plant heeft dan hoogstwaarschijnlijk last van valse meeldauw. Als dit het geval is, verwijder dan de aangetaste bladeren en stop met besproeien. Sterker nog, de schimmel kan zich nog verder ontwikkelen als het blad nat is. Je kunt ook knoflookafkooksel toevoegen om meeldauw te bestrijden (deze techniek werkt ook tegen roest en bladluizen). Deze ziekte komt veel voor in moestuinen waar regen, vochtigheid en milde temperaturen de ontwikkeling ervan bevorderen.

Wortelrot:

Droogte of te veel water geven aan uw plant kan ervoor zorgen dat de wortels gaan rotten. Je zult in eerste instantie merken dat je wortels zwart worden en uiteindelijk volledig rotten. In dit geval zit er helaas geen andere oplossing op dan de besmette plant weg te gooien.

Verschijning van zwarte vlekken:

U ziet zwarte en gele vlekken op uw blad. Soms breken een paar van je bladeren af ​​en vallen ze af. In dit geval moet u de bevlekte vellen onmiddellijk verwijderen, zodat alleen de vellen in goede staat achterblijven. Uw kamer moet onvoldoende geventileerd zijn, dus vergeet niet om af en toe uw raam te openen om meer lucht te laten circuleren.

Roest:

Deze ziekte treft vooral tuinplanten. Je ziet bruine en oranje vlekken op het onderste deel van het blad en rode vlekken op het bovenste deel van het blad. Te veel water geven (of regen) is de oorzaak van deze ziekte. Om deze infectie te behandelen, kunt u gebruiken natuurlijke meststof, in hogere doseringen dan normaal.