Opmerking voor verzamelaars: aankomst van Caladium en zeldzame planten

Onze babyplantjes zijn terug! Maak je eigen baby plantenbak

Hoe verzorg je je vetplanten ?

Comment prendre soin de ses plantes grasses ? - La Green Touch

Laetitia Tavares |

Niets is eenvoudiger om voor uw vetplanten of vetplanten te zorgen, zolang u maar hun behoeften begrijpt en een paar instructies opvolgt.

Vetplanten zijn ideaal voor beginners of vergeetachtigen en stellen weinig eisen aan water en licht en vereisen weinig onderhoud. Kortom, perfect voor beginners omdat hun vlezige bladeren een echte waterreserve vormen waar de plant uit zal putten wanneer hij dat nodig heeft. U hoeft zich dus geen zorgen te maken als u vergeet water te geven.

Ze komen oorspronkelijk uit het zuidelijk halfrond en waarderen de hitte, hebben weinig water nodig en hebben een licht, goed doorlatend substraat nodig, dat voor de helft bestaat uit zand en potgrond voor groene planten. Je kunt de grond ook lichter maken met perliet, vulkanisch gesteente of fijn grind.

In de zomer, van de lente tot het einde van de zomer, verdient blootstelling aan de zon of halfschaduw de voorkeur, wetende dat schaduw ook bij hen past. Zorg ervoor dat u ze voorzichtig aan de zonnestralen laat acclimatiseren door de blootstellingstijd elke dag geleidelijk te verlengen, anders dreigt de zon de bladeren te verbranden en zullen er onherstelbare bruinachtige vlekken verschijnen.

Als het om water geven gaat, is niets eenvoudiger: laat de natuur zijn gang gaan. Slecht weer zal de waterbehoefte dekken, met uitzondering van verzengende periodes waarin vetplanten een eenmalige toevoeging op prijs zullen stellen. In de herfst en winter staan ​​u drie mogelijkheden ter beschikking. Vetplanten zijn met hun bladeren vol water vorstgevoelig en kunnen binnen één nacht last hebben van vorst. Er moeten daarom enkele voorzorgsmaatregelen worden genomen  :

  • – Ofwel haal je ze bij de eerste vorst binnen en geef je ze slechts één keer per maand matig water, zodat het overtollige water kan wegvloeien.
  • – Ofwel laat u ze “droog” buiten staan, dat wil zeggen beschermd tegen slecht weer en de hele winter afgedekt met een winterhoes.
  • – Ofwel bewaar je ze in een vorstvrije ruimte, zonder water te geven tot volgend voorjaar, waarna je ze weer mee naar buiten neemt om van de zon en de lenteregens te genieten voor een zacht ontwaken.

Tenslotte, als je ook maar de geringste twijfel hebt, houd er dan rekening mee dat “  cactussen worden liever vergeten dan te veel water gegeven.