Onze 6 tips voor de verzorging van je baby of mini kamerplanten - La Green Touch

Nos 6 conseils pour entretenir vos baby ou mini plantes d'intérieur  - La Green Touch - La Green Touch

Laetitia Tavares |

Je hebt zojuist verworven babyplanten ? Gefeliciteerd  ! Om ervoor te zorgen dat uw miniplanten het goed doen en optimaal groeien, volgt u deze instructies ons advies Om ze de beste zorg te bieden, heb je soms alleen een flinke dosis water, warmte en licht nodig. Dit artikel gaat over verschillende onderwerpen  : Blootstelling, temperatuur, water geven, kunstmest.

Waarom baby- of miniplantjes kopen?

- Net als de kamerplanten, DE babyplanten heb ook hetzelfde voordelen, maar ook veel voordelen  :
Zie ze groeien en voed ze op zodat ze op hun best kunnen floreren.
Babyplantjes adopteren is fascinerend en een geweldig avontuur! Je kunt ze elke dag een beetje meer zien groeien, hun evolutie volgen, voor ze zorgen en ze alle zorg geven die nodig is voor hun ontwikkeling, het is als een nieuw lid van uw gezin dus geef ze veel liefde.
- Toegankelijk voor iedereen ! Breng groen mee ja, maar zonder veel geld uit te geven dankzij hun lage prijs vanaf € 6.

- Miniplanten zijn daarom niet invasief wat dit toelaat aan te passen aan alle soorten appartementen. Omdat we in Parijs appartementen hebben die noodzakelijkerwijs kleiner zijn dan in de provincies zoek ruimte voor planten kan een echte hindernisbaan blijken te zijn  ! Bij babyplanten doet het probleem zich niet meer voor, maar gemakkelijk overal op te bergen. Wij kunnen het ook verzamel op een mooie plank in hoogte om de ruimte in het interieur te optimaliseren en er mooi uit te zien decoratie van planten tendens.

    1. De ideale belichting

    Geen enkele plant kan zonder licht leven, het is essentieel voor hen die hun licht synthetiseren voedingsstoffen onder invloed van zonlicht.
    Geef altijd de voorkeur aan een lichte locatie zonder directe zonDit kan in de woonkamer zijn, uw slaapkamer, de ideale belichting is dichtbij een raam op het oosten. Wees echter in bepaalde periodes, zoals de zomer, voorzichtig en stel ze bloot aan direct zonlicht hun bladeren kunnen verbranden houd ze dus uit de buurt van de zonnestralen.

    2. Temperatuur, wees voorzichtig met overtollige hitte of kou

    De meeste planten ondersteunen onze appartementen, maar rvermijd overmatige verwarming of warmtebronnen. Ze floreren in een omgeving tussen 15 en 18 ongeveer. In de winter stellen ze een lichte temperatuurkoeling van 2 tot 4° op prijs. De ergste vijand voor onze kleine fabrieken zijn de concepten ! Vermijd daarom zoveel mogelijk bepaalde plaatsen, vooral de toegang tot onze interieurs.

    3.Hygometrie, een belangrijke factor die niet mag worden verwaarloosd

    De meeste kamerplanten hebben dit nodig 70 tot 90% luchtvochtigheid vanwege hun oorspronkelijke omgeving waaraan ze gewend zijn tropische en warme klimaten, iets onmogelijks in ons interieur. Hiervoor kunt u investeren in een luchtbevochtiger in de buurt van uw planten. Zorg voor een hoge luchtvochtigheid als het warm is of als er verwarming is, besproei de bladeren regelmatig, vooral in de zomer als de temperatuur sterk stijgt spuiten.
    Bij een lage luchtvochtigheid zal uw plant u dit laten weten: blad wordt geel en valt en de groei vertraagtLet goed op de waarschuwingssignalen.

    4. Verschillende watergiften, afhankelijk van de variëteit en periode

    Er is geen regel, deze varieert afhankelijk van de temperatuur, vochtigheid…
    Geef regelmatig water en wacht tot het grondoppervlak is opgedroogd voordat u opnieuw water geeft. De frequentie van het besproeien varieert afhankelijk van de variëteiten en periodes uiteraard, meestal in de zomer hoge temperaturen je moet je planten water geven 3 keer per week, omgekeerd winter de frequentie is ongeveer minder belangrijk 1 keer per maand.
    Eindelijk, als je kunt, kies niet-kalkhoudend water, regen, je planten zullen je dankbaar zijn  en zal het enorm waarderen!

    5. Meststof  in het voorjaar om uw planten te laten groeien

    Breng wat meemeststof in het voorjaar speciale groene planten om ze ongeveer met een regelmatige frequentie te laten groeien elke 15 dagen en overschrijd nooit de op de verpakking voorgeschreven doses.

    6. Verpot je babyplanten als ze te snel groeien

    Er zijn verschillende signalen dat een plant verpot moet worden. Houd haar goed in de gaten  !
    DE verpotten bestaat uit verander de pot van een plant die te groot is geworden. Onderaan kun je kleibollen plaatsen. De beste tijd om te verpotten is lente (maart tot september) omdat het de periode is van plantengroei. De borden  : de wortels komen uit de pot, de plant maakt geen nieuw blad meer aan, de bladeren worden geel…
    De materialen die nodig zijn om je plant te verpotten: 1 grotere pot, Grind of kleibollen, Potgrond, 1 prullenbak of oppotbak, Handschoenen en een schort of oude kleren zodat je niet vies wordt  !
    DE 6 stappen om te volgen voor verpotten  :
    1. Garneer de bodem van je nieuwe pot met een drainerende laag grind of kleibolletjes
    2. Vul de pot met potgrond die geschikt is voor de planten die je verpot.
    3. Haal de plant uit de pot, om de plant om te draaien, tikt u lichtjes op de pot zodat deze eruit komt en verwijdert u vervolgens zoveel mogelijk aarde rond de wortels, deze moeten duidelijk zichtbaar zijn.
    4. Verpot uw ruit voorzichtig  : graaf hiervoor eerst een gat met je vingers en plant het vervolgens. Vergeet niet alles goed in te pakken.
    5. Bedek met de resterende potgrond.
    6. Geef royaal water.

      Bekijk ons ​​blogartikel gewijd aan verpotten

    Ontdek onze topper 5 van de meest trendy en gemakkelijk te onderhouden babyplanten

    1.Mini hoya kerrii

    Ook wel Lucky Heart genoemd, het is een miniplantje om aan te bieden aan onze dierbaren en naasten.
    Het verbetert de luchtkwaliteit en bloeit als het volwassener is. Hij groeit heel langzaam maar vormt uiteindelijk een liaan met hartvormige bladeren.

    2. Calathea Makoyana

    De beroemde pauwenplant!
    Calathea laat open en dicht, afhankelijk van de behoefte aan licht en vochtigheid
    Het heeft zuiverende eigenschappen en is niet gevaarlijk voor dieren.

    3. Monstera Deliciosa


    Hij staat bekend als "False Philodendron", maar is de afgelopen jaren beroemd geworden dankzij Instagram.
    Monstera's zijn mooi en gemakkelijk te verzorgen en hun vermogen om te overleven op minder blootgestelde locaties maakt ze tot zeer praktische kamerplanten.

    4. Ceropegia woodii

    Ceropegia wordt de hartenketen genoemd vanwege de vorm van de kleine, drassige bladeren.
    Dit is een prachtige hangende plant die gemakkelijk te stekken is.

    5. Mini Pilea Peperomioides

    Pilea Peperomioides wordt ook wel Chinese geldplant genoemd. Hij groeit door een kleine centrale stam te produceren en de ronde bladeren hangen eromheen.
    Pilea heeft zuiverende eigenschappen en is voor sommigen een geluksbrenger. Ook is hij gemakkelijk te snijden en kan hij dus uitgroeien tot vele planten.