Een gesloten terrarium heeft zeker niet veel onderhoud en watergift nodig, daarentegen wel veelaandacht en van waakzaamheid, vooral de eerste weken.
Onderhoud van een terrarium
Luchtvochtigheid: een beetje, veel, gek of helemaal niet?
Door het opnieuw aanmaken van een vochtige omgeving, DE tropisch terrarium zorgt ervoor dat planten zichzelf kunnen voeden.
Aan de andere kant is de vochtigheid op de muren weliswaar noodzakelijk voor het goed functioneren van L'terrarium-ecosysteem, een te grote hoeveelheid mist en daarom a luchtvochtigheid te hoog kan uw kleine planten beschadigen.
Wanneer u hem dus mee naar huis neemt, laat hem dan buiten liggen zonder hem te sluiten gedurende 48 uur. Deze periode zal hem in staat stellen zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. Sluit het vervolgens en houd het dagenlang in de gaten. Als er veel vocht op de wanden van uw terrarium zit, d.w.z. grote waterdruppels en nauwelijks zichtbare planten, zet het dan ongeveer 1 uur open om het te laten luchten. Daar stagnatie van vochtige lucht is bevorderlijk voor de ontwikkeling van gietvorm en van bacteriën.
Herhaal de handeling zo vaak als nodig is.
Het tropische terrarium kan daarom enkele weken duren regelmatige luchtvochtigheid En stabiliseren.
Verzorging van uw miniatuurplanten
Wij gebruiken planten met een zeer langzame groei. Bovendien zullen ze, opgesloten in een pot, langzamer groeien dan in een buitenomgeving, maar nog steeds gedijen En groeien. Aarzel daarom niet om de bladeren die de wand van uw pot raken ter hoogte van de takken af te snijden om schimmelvorming te voorkomen. Denk er ook aan om regelmatig dode bladeren en stengels te verwijderen. Aan de andere kant, om de groei van uw kleine planten langzaam te laten blijven, is bemesting niet verplicht. Tenslotte, als je na een tijdje het gevoel hebt dat je plant meer ruimte nodig heeft, aarzel dan niet om een grotere pot te gebruiken en onze tutorial te volgen vernieuw uw terrarium zelf.
Water geven
Water geven er moet klaar mee zijn spaarzaamheid : Spuit met slechts enkele stralen of gebruik een eetlepel of zelfs uw handen, maar vermijd direct de gieter of de waterkraan.Aan de andere kant, als uw kraanwater te hard is, kunt u het beter gebruikenmineraalwater.
Het water geven wordt ongeveer twee keer per jaar gedaan, dit is een gemiddelde omdat dit voornamelijk gebeurt op basis van de omgevingstoestand van uw terrarium. Je moet een oog hebben! Houd de evolutie van je mos in de gaten. Als het vergeelt, betekent dit dat het water nodig heeft. Raak de aarde aan met je vinger, is deze nat of droog?
Welke locatie voor mijn terrarium?
Je kleine glazen tuintje is zeer goed bestand indirect licht het hele jaar door.
Maar als je de mogelijkheid hebt, verplaats hem dan in de winter zodat hij direct wordt blootgesteld. Vergeet echter niet om in de zomer van plaats te veranderen, omdat het directe licht sterker is, waardoor de planten kunnen verbranden.
Qua temperatuur is hij niet erg veeleisend omdat hij tussen de 15 en 25° graden kan leven.
Als u echter twijfelt of de geringste vraag heeft, aarzel dan niet om dat te doen neem contact met ons op.