Opmerking voor verzamelaars: aankomst van Caladium en zeldzame planten

Onze babyplantjes zijn terug! Maak je eigen baby plantenbak

Ficus-verzorging

Entretien Ficus - La Green Touch

Laetitia BOISARD |

DE Ficus, een plant met meerdere facetten, belichaamt de schoonheid en de verfijning in de wereld van tuinbouw. Van de meest boeiende varianten lichten we er twee uit verbazingwekkende variëteiten van deze plant: de Ficusbonsai en de Ficus Ginseng Microcarpa.

Deze twee soorten illustreren de subtiele kunst van het kweken Ficus, combineren esthetiek voorouderlijk van bonsai naar de aanwezigheid elegant En energiek van Ginseng Microcarpa.

- DE Ficus Ginseng Microcarpa, ook bekend als Ficus-ginseng, is vanwege zijn eigenschappen een zeer populaire kamerplant schoonheid exotisch en de zijne functies uniek. Oorspronkelijk uit Azië van Zuidoost, deze plant behoort tot de familie van Moraceae. DE Ficus Ginseng Microcarpa z onderscheidend door zijn kofferbak dik En bolvormig, wat het een uitstraling geeft vergelijkbaar naar die van een bonsai. Haar gebladerte weelderig bestaat uit klein bladeren ovalen En glanzend, wat kan zijn Groente donker Of Groente duidelijk afhankelijk van de variëteit. Deze bladeren vormen een opvallend contrast met de stam en voegen een vleugje toe verfijning voor elk interieur.

- DE Ficusbonsai, A variant miniatuur van een BOOM majestueus, is een van de pareltjes uit de kamerplantencollectie. Met zijn delicaat bladeren en zijn silhouet artistiek, DE Ficus Bonsai boeit hem oogopslag en brengt een aanraken van elegantie voor elke binnenruimte. Deze plant afkomstig van tropische en subtropische gebieden, is een struik die behoort tot de familie van Moraceae. De grootte verminderd en zijn uiterlijk delicaat maak er een favoriete plant voor bonsailiefhebbers. Zijn bladeren  variërend van donkergroen tot lichtgroen, voeg een toe dimensie visueel uniek voor dit miniatuur exemplaar.

1. De Ficus water geven

De Ficus heeft behoefte aan een water geven gematigd En normaal. Wacht op de grond of lichtelijk droog in oppervlak voordat u opnieuw water geeft. Vermijd elke dag water geven, omdat dit kan leiden tot overmatig bevochtigen van de grond en de wortels van de plant kan beschadigen.

DE behoeften in water van Ficus kan variëren volgens de seizoenen en de voorwaarden milieu. Tijdens de periode van actieve groei (lente En zomer), kan het zijn dat er meer water nodig is frequent, terwijl herfst en binnen winter, dat kan verminderen daar frequentie van de gietbeurten omdat de plant dat is minder actief.
Truc : Steek uw vinger in de grond tot één diepte van ongeveer 2 tot 3 cm. Als de grond op deze diepte droog is, is het meestal tijd om water te geven.

2. Bewateringstechnieken

Gieter met fijne neus

Geef de plant water  langzaam en gelijkmatig zodat de grond voldoende water kan opnemen. Vermijd veel water in één keer, omdat dit wateroverlast kan veroorzaken en wortelrot kan bevorderen.

Bekken

Dompel onder  de pot in een bak met water. Laat het een paar minuten weken, verwijder het dan en laat het overtollige water weglopen. Door deze methode kan de plant gelijkmatiger hydrateren en wordt een goede drainage bevorderd.

3. De tentoonstelling van Ficus

DE Ficus Liefde daar licht, maar geeft er de voorkeur aan blootstelling indirect. Plaats het in de buurt van een raam waar het zal ontvangen licht lang leve, Maar voorkomen DE stralen direct van zon, omdat ze dat konden brandwond DE bladeren gevoelig van de plant. Vaak is een raam op het oosten of westen een goede keuze.

4. Wanneer moet ik mijn Ficus verpotten?

De ideale periode voor verpotten jouw Ficus ligt over het algemeen op begin van lente, wanneer de plant zijn actieve groeiperiode ingaat. Hier zijn er enkele richtingen weten Wanneer verpotten jouw Ficus :

Overmatige beworteling

Als je merkt dat wortels uit het afvoergat van de huidige pot beginnen te komen of zich rond de bodem van de pot wikkelen, is het misschien tijd om te verpotten.

Vertraagde groei

Als uw Ficus een vertraagde groei vertoont of tekenen vertoont dat hij niet genoeg ruimte heeft voor zijn wortels, kan verpotten nuttig zijn om de groei te stimuleren.

Verhoogde bewateringsfrequentie

Als u uw plant veel vaker dan normaal water moet geven omdat de grond snel uitdroogt, kan dit erop duiden dat de plant een grotere pot nodig heeft.

5. Welke meststof moet ik gebruiken voor mijn Ficus?

Voor bevruchten voor uw Ficus is het raadzaam om een meststof evenwicht speciaal ontworpen voor planten binnen. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van kunstmest:

Toepassingsfrequentie

Tijdens de actieve groeiperiode van uw plant (lente en zomer) kunt u elke twee tot vier weken kunstmest geven. Aan de andere kant, in de herfst en winter, wanneer de plant in een rustperiode komt, verlaag dan de frequentie tot ongeveer eens in de twee maanden.

Verdunning

Het is het beste om de meststof in water te verdunnen volgens de instructies van de fabrikant voordat u deze aanbrengt. Een verdunde oplossing zorgt voor een gemakkelijkere opname en vermindert het risico op overbemesting.

6.Hoe kan ik mijn Ficus vermeerderen?

Je kunt je vermenigvuldigen Ficus gebruiken twee methoden belangrijkste: de snijden van blad en de snijden van wortel antenne.

Het bladsnijden

Bladsnijden is een methode om Ficus te vermeerderen, waarbij een gezond, volwassen blad van de ouderplant wordt genomen. Snijd het blad af en plaats het in een glas schoon water. Zorg ervoor dat alleen de stengels in het water staan, de bladeren mogen het water niet raken om rotting te voorkomen.

Het luchtwortelsnijden

Het snijden van luchtwortels is een methode om Ficus te vermeerderen, waarbij een gezonde, volwassen luchtwortel van de moederplant wordt genomen. Snijd de luchtwortel voorzichtig af met een schoon mes. Plaats de afgesneden luchtwortel in een glas schoon water en zorg ervoor dat het afgesneden deel in het water ligt.

7. Ziekten van Ficus

De Ficus is over het algemeen een plant robuust, maar zoals alle planten kan hij onderhevig zijn aan bepaalde ziekten. Hier zijn er enkele ziekten veelvoorkomende die Ficus kunnen beïnvloeden:

Wortelrot

Te veel water of slecht gedraineerde grond kan leiden tot wortelrot. Symptomen zijn onder meer vergeling van de bladeren, verwelking en hangende planten.

Wolluizen

Mealybugs zijn plagen die sap uit de bladeren zuigen, waardoor witte of donzige vlekken op de bladeren ontstaan. U kunt proberen ze kwijt te raken door de bladeren voorzichtig af te vegen met een wattenschijfje gedrenkt in alcohol of door een geschikt insecticide te gebruiken.

Tripsen

Tripsen zijn kleine zwarte of bruine insecten die zilveren vlekken op bladeren en vervorming van nieuwe groei kunnen veroorzaken. Je kunt proberen ze te bestrijden met een specifiek insecticide tegen trips.

Meeldauw

Valse meeldauw is een schimmelziekte die zwarte vlekken op Ficusbladeren veroorzaakt. Zorg ervoor dat u de bladeren van de plant geen water geeft om de verspreiding van meeldauw te voorkomen.

Rode spinnen

Spintmijten zijn kleine ongedierte die zich voeden met bladsap, waardoor de bladeren geel worden en uitdrogen. U kunt proberen ze te verwijderen met een waterstraal of een geschikt insecticide.

8. Levering en ontvangst van uw plant

Jij komt  adopteren  een plant The Green Touch  ? Dit zijn de essentiële acties die u moet ondernemen:

- Jouw plant Oosten droog ? Baad haar gedurende tien minuten.

- Jouw plant Oosten vochtig ? Laat de potgrond drogen.

- Moet ik verpotten Mijn plant meteen ? Nee ! Wacht tot volgend voorjaar of tot er tekenen zijn dat uw plant moet worden verpot.