Stekken van binnen- en buitenplanten met water nemen

Bouturer en eau les plantes d’intérieur et d’extérieur - La Green Touch

Laetitia Tavares |

Een stekje maken in water is een aangename en rustgevende ervaring. Hiermee kunt u uw planten oneindig vermenigvuldigen en zo uw dierbaren verrassen of eenvoudigweg uw persoonlijke vegetatie uitbreiden. Om er zeker van te zijn dat u uw watersnijden voltooit, geven wij u in ons artikel De techniek van het snijden in water en de benodigde apparatuur alle nodige aanbevelingen.

Aarzel niet om het te raadplegen om stap voor stap de verschillende stappen voor een succesvol watersnijden te volgen!
Naast een goede uitrusting en het volgen van de stappen die nodig zijn voor het snijden, is het echter belangrijk om de plantenvariëteiten te kennen die zich voor deze oefening lenen. En die u daardoor een succesvolle stek kunnen bezorgen. Sterker nog: stekken in water is niet bij alle plantensoorten mogelijk. Het gaat alleen om bepaalde binnen- en buitenplanten of struiken.

Kamerplanten die stekken nemen in water

Hier vindt u de selectie die wij bij La Green Touch voor u hebben gemaakt, uiteraard niet uitputtend, van kamerplanten die geschikt zijn voor succesvolle waterstekken. L'Aglaonema, DE Begonia, DE Ceropegia, DE Dieffenbachia, DE Fittonia, daar  Ellende, de Monstera, DE Peperomia,  DE Pothos, DE Scindapsus,  daar Pilea en deAloë Vera.
Eindelijk  Papyrus is ook een kamerplant die uit stek gehaald kan worden, maar die bij het stekken in water enkele speciale eisen stelt.

Hoe stekken van Papyrus in water te nemen?

Snij een stengel van de Papyrus en plaats deze ondersteboven in een bak gevuld met water, zodat de kop onder water staat. Aan deze kant zullen de wortels zich dus ontwikkelen en u kunt uw stek vervolgens in de grond verplanten.

Buitenplanten die stekken nemen in water

Als het om buitenplanten gaat, is stekken op water ook mogelijk. Dit zijn onze favorieten: Hortensia, Oleander, Datura, Fuchshia, Geranium, Impatiens,  klimop, lila, wateraardbei en salie. Je kunt ook waterstekken nemen van alle aromatische planten zoals munt, rozemarijn enz.
Voor aromatische planten is het voordeel dat je ze altijd in huis hebt en niet regelmatig hoeft te kopen. Wat is er immers leuker dan ze zelf te laten groeien en maandenlang mee te laten gaan, om zo uw gerechten en andere culinaire bereidingen te verrijken! Dus... op naar je stekjes!